Γεια σε όλες τις φίλες που εξακολουθούν και επισκέπτονται αυτό το ιστολόγιο παρά την δική μου αποχή για πάνω από ένα χρόνο! Κοιτώ και ξανακοιτώ τα στατιστικά αυτού του μπλογκ και ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω πώς, δεδομένων των συνθηκών, κρατήσατε τόσο ψηλά στις προτιμήσεις σας το ιστολόγιό μου όλο αυτό το διάστημα! Σήμερα κορίτσια μου θα ξεκινήσω με μια αυθόρμητη ανάρτηση και τις επόμενες μέρες θα ετοιμάσω όσα υποσχέθηκα παλιότερα και άφησα σε εκκρεμότητα...
1) Διακοπές στη Β. Ελλάδα
Το καλοκαίρι ξεκίνησε για μένα τέλη Ιουλίου και συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Πέρασα πολύ ωραία στη Λεπτοκαρυά, το Λιτόχωρο, τον Πλαταμώνα, το Πευκοχώρι και το Παλιούρι. Απογοητεύτηκα με το κατάλυμμα μου στη Χανιώτη γιατί δεν έμενα σε λειτουργικό δωμάτιο (θέματα στο μπάνιο, χαλασμένη σίτα, τρύπια σεντόνια, άλλαγμα τους κάθε δεύτερη μέρα, 90Ε/βράδυ) και μου ήταν πολύ δυσάρεστη η εμπειρία μου στο Achinos - 7 seas, όπου πληρώνεις τις ξαπλώστρες και το προσωπικό έχει ύφος λες και απευθύνεσαι σε fund raisers του City του Λονδίνου (τους πρήζεις στα τηλ για να κάνεις κράτηση, πας εκεί και σου ζητούν να κάνεις κατανάλωση, κάθεσαι σε πολύ βρώμικες, κουτσουλημένες ξαπλώστρες, το προσωπικό γλεντά μεταξύ του και κανείς δε δουλεύει, βγάζουν συνέχεια φωτο και τσεκάρουν γκομενάκια ή βουτάνε στη θάλασσα ή κουτσομπολεύουν μεταξύ τους όσο εσύ τους φωνάζεις να παραγγείλεις). Από κει και πέρα βρήκα ένα μικρό μπιτσόμπαρο στο δρόμο για Πευκοχώρι, το Cyano: μικρό, με λίγες παροχές, αλλά με πολύ καλό μενού σε φαγητό και πέρασα όμορφα στο Cabbana στο Παλιούρι με τις φανταστικές φρουτοσαλάτες του (αν κάναν και καλό καφέ, θα ήταν τέλεια). Πιερία αγαπημένη με τις φιλότιμες παραλίες σου! Πέρασα φανταστικά στο Le moon, στο Galaria, και σε όλα τα μικρά μπιτσόμπαρα της Λεπτοκαρυάς με τις φανταστικές πίτσες και τα δροσερά κοκτέιλ!
2) Αγαπημένα κανάλια στο youtube
Από την τελευταία φορά που σας έγραψα, παρακολούθησα διάφορα κανάλια και βαρέθηκα πολλά από αυτά. Ένα κανάλι που παρακολουθώ κατά περιόδους είναι το Empressive, στο οποίο μια κοπέλα με Αφροαμερικάνικη καταγωγή σχολιάζει κουτσομπολιά της αμερικάνικης σόουμπιζ, κυρίως για θέματα που ενδιαφέρουν την αφροαμερικάνικη κοινότητα. Η φωνή της είναι πολύ γλυκιά, την ακούς ευχάριστα, τα βίντεο είναι σύντομα και οι απόψεις της μετριοπαθείς. Είναι κάτι διαφορετικό και μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, με ξεκουράζει. Ένα ακόμη ευχάριστο κανάλι που παρακολουθώ είναι το The Dodo. Στα σύντομα βιντεάκια τους βλέπουμε ιστορίες κατοικιδίων ή άλλων ζώων που κάνουν χαριτωμενιές ή που κακοποιήθηκαν στα χέρια ανθρώπων και τώρα η πορεία της ζωής τους βελτιώθηκε χάριν στους φιλόζωους. Τα ίδια βιντεάκια ανεβάζουν και στη σελίδα τους στο facebook.
3) Αγαπημένο γλυκό
Κάποια στιγμή το καλοκαίρι έπεσε το μάτι μου σε μια συνταγή που είδα σε βιντεάκι του φβ. Για να μην σας μπερδέψω, θα σας πω τί έκανα εγώ κι όχι τη συνταγή της Ιταλίδας που το έφτιαξε. Έβαλα το ζουμάκι από μια κονσέρβα ανανά-ροδέλες σε ένα μπωλ μαζί με λίγο ζαχαρούχο γάλα. Σε αυτό έβρεξα τα σαβαγιάρ (πουλάνε στα σούπερ) που έβαλα στον πάτο της φορμίτσας μου. Μετά έβαλα τις ροδέλες κομμένου ανανά της κονσέρβας περιμετρικά στα τοιχώματα της φορμίτσας. Έπειτα έριξα 1 φακελάκι ζελατίνης σε σκόνη μέσα σε ένα μπωλ με ζεστούτσικο νερό. Μετά χτύπησα 400ml κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει, 3 κουταλιές ζαχαρούχο, 1 επιδόρπιο γιαουρτιού με κομμάτια ανανά, μια μικρή κονσέρβα ανανά σε κομματάκια και όλο το νερό με τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακάτεψα το μίγμα και το έβαλα στη φορμίτσα μου και από πάνω στόλισα με όσα κομμάτια ανανά μου είχαν περισσέψει. Το άφησα στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το δοκιμάσω, αλλά τέλειο σε υφή και γεύση έγινε όταν κάθισε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
4) 138.671
Τόσες επισκέψεις έχει δεχτεί αυτό το μπλογκ από τότε που το ξεκίνησα έως και τώρα που σας γράφω αυτές τις γραμμές. Παιδεύτηκα πολύ, κουράστηκα πολύ και τώρα νιώθω ότι πρέπει να συνεχίσω να γράφω και να γράφω και να βοηθάω τις πιστές φίλες του ιστολογίου μου όταν θέλουν να αγοράσουν κάτι. Σας ευχαριστώ πολύ!
Το καλοκαίρι ξεκίνησε για μένα τέλη Ιουλίου και συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Πέρασα πολύ ωραία στη Λεπτοκαρυά, το Λιτόχωρο, τον Πλαταμώνα, το Πευκοχώρι και το Παλιούρι. Απογοητεύτηκα με το κατάλυμμα μου στη Χανιώτη γιατί δεν έμενα σε λειτουργικό δωμάτιο (θέματα στο μπάνιο, χαλασμένη σίτα, τρύπια σεντόνια, άλλαγμα τους κάθε δεύτερη μέρα, 90Ε/βράδυ) και μου ήταν πολύ δυσάρεστη η εμπειρία μου στο Achinos - 7 seas, όπου πληρώνεις τις ξαπλώστρες και το προσωπικό έχει ύφος λες και απευθύνεσαι σε fund raisers του City του Λονδίνου (τους πρήζεις στα τηλ για να κάνεις κράτηση, πας εκεί και σου ζητούν να κάνεις κατανάλωση, κάθεσαι σε πολύ βρώμικες, κουτσουλημένες ξαπλώστρες, το προσωπικό γλεντά μεταξύ του και κανείς δε δουλεύει, βγάζουν συνέχεια φωτο και τσεκάρουν γκομενάκια ή βουτάνε στη θάλασσα ή κουτσομπολεύουν μεταξύ τους όσο εσύ τους φωνάζεις να παραγγείλεις). Από κει και πέρα βρήκα ένα μικρό μπιτσόμπαρο στο δρόμο για Πευκοχώρι, το Cyano: μικρό, με λίγες παροχές, αλλά με πολύ καλό μενού σε φαγητό και πέρασα όμορφα στο Cabbana στο Παλιούρι με τις φανταστικές φρουτοσαλάτες του (αν κάναν και καλό καφέ, θα ήταν τέλεια). Πιερία αγαπημένη με τις φιλότιμες παραλίες σου! Πέρασα φανταστικά στο Le moon, στο Galaria, και σε όλα τα μικρά μπιτσόμπαρα της Λεπτοκαρυάς με τις φανταστικές πίτσες και τα δροσερά κοκτέιλ!
2) Αγαπημένα κανάλια στο youtube
Από την τελευταία φορά που σας έγραψα, παρακολούθησα διάφορα κανάλια και βαρέθηκα πολλά από αυτά. Ένα κανάλι που παρακολουθώ κατά περιόδους είναι το Empressive, στο οποίο μια κοπέλα με Αφροαμερικάνικη καταγωγή σχολιάζει κουτσομπολιά της αμερικάνικης σόουμπιζ, κυρίως για θέματα που ενδιαφέρουν την αφροαμερικάνικη κοινότητα. Η φωνή της είναι πολύ γλυκιά, την ακούς ευχάριστα, τα βίντεο είναι σύντομα και οι απόψεις της μετριοπαθείς. Είναι κάτι διαφορετικό και μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, με ξεκουράζει. Ένα ακόμη ευχάριστο κανάλι που παρακολουθώ είναι το The Dodo. Στα σύντομα βιντεάκια τους βλέπουμε ιστορίες κατοικιδίων ή άλλων ζώων που κάνουν χαριτωμενιές ή που κακοποιήθηκαν στα χέρια ανθρώπων και τώρα η πορεία της ζωής τους βελτιώθηκε χάριν στους φιλόζωους. Τα ίδια βιντεάκια ανεβάζουν και στη σελίδα τους στο facebook.
3) Αγαπημένο γλυκό
Κάποια στιγμή το καλοκαίρι έπεσε το μάτι μου σε μια συνταγή που είδα σε βιντεάκι του φβ. Για να μην σας μπερδέψω, θα σας πω τί έκανα εγώ κι όχι τη συνταγή της Ιταλίδας που το έφτιαξε. Έβαλα το ζουμάκι από μια κονσέρβα ανανά-ροδέλες σε ένα μπωλ μαζί με λίγο ζαχαρούχο γάλα. Σε αυτό έβρεξα τα σαβαγιάρ (πουλάνε στα σούπερ) που έβαλα στον πάτο της φορμίτσας μου. Μετά έβαλα τις ροδέλες κομμένου ανανά της κονσέρβας περιμετρικά στα τοιχώματα της φορμίτσας. Έπειτα έριξα 1 φακελάκι ζελατίνης σε σκόνη μέσα σε ένα μπωλ με ζεστούτσικο νερό. Μετά χτύπησα 400ml κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει, 3 κουταλιές ζαχαρούχο, 1 επιδόρπιο γιαουρτιού με κομμάτια ανανά, μια μικρή κονσέρβα ανανά σε κομματάκια και όλο το νερό με τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακάτεψα το μίγμα και το έβαλα στη φορμίτσα μου και από πάνω στόλισα με όσα κομμάτια ανανά μου είχαν περισσέψει. Το άφησα στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το δοκιμάσω, αλλά τέλειο σε υφή και γεύση έγινε όταν κάθισε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
4) 138.671
Τόσες επισκέψεις έχει δεχτεί αυτό το μπλογκ από τότε που το ξεκίνησα έως και τώρα που σας γράφω αυτές τις γραμμές. Παιδεύτηκα πολύ, κουράστηκα πολύ και τώρα νιώθω ότι πρέπει να συνεχίσω να γράφω και να γράφω και να βοηθάω τις πιστές φίλες του ιστολογίου μου όταν θέλουν να αγοράσουν κάτι. Σας ευχαριστώ πολύ!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου